Het Feest

6 symbolen
6 is het getal van de mens en staat voor evenwicht en vrede.
Het staat ook voor het getal van de schoonheid, romantische gevoelens en creatieve uitdrukkingen.

Hoefijzer:           
Vanaf de Middeleeuwen is het hoefijzer een symbool van bescherming.
Het hoefijzer als gelukssymbool is in de laatste eeuw pas tot uitdrukking gekomen.
Men hing het hoefijzer boven de deur en met de opening naar boven om het geluk op te vangen en bewoners te beschermen.    

Gewei:                                                     
Herten zijn over de hele wereld gunstige symbolen die geassocieerd worden met het Oosten, de dageraad, het licht, zuiverheid, creativiteit en spiritualiteit. 
In allerlei tradities wijst een groot gewei op de levensboom, op zonnestralen en, omdat een hert zijn gewei vernieuwt, op wedergeboorte. Over de hele wereld en in iedere cultuur staat het hert en zijn gewei symbool voor zachtheid, soepelheid, kracht en teken van eeuwig leven.
Het gewei wordt afgeworpen en komt ieder jaar sterker en krachtiger terug. Problemen zijn er om overwonnen te worden en de grote wens is dat een ieder daar krachtiger uit vandaan komt en met opgeheven hoofd de toekomst tegemoet ziet.

Klavertje 4         
Het klavertje met drie blaadjes brengt geluk, of het nu met geld is, in het spel of in de liefde.
Het klavertje drie heeft de vorm van een kruis en men geloofde in het algemeen dat dit een teken was van perfecte eenheid.
Het veel zeldzamere klavertje 4 brengt extra veel geluk. Het beschermde ook  tegen kwade betoveringen en ongeluk. 
Niet enkel de zeldzaamheid, maar ook de perfecte vorm zorgt ervoor dat het klavertjevier als een geluksbrenger beschouwd wordt.  
De vier blaadjes staan symbool voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk
 
Zwaluw
Een zwaluw die onder het dak van een huis nestelt, brengt de bewoners geluk.
Zeemannen geloofden dat het eerste wat ze zouden zien als er land in zicht kwam een zwaluw zou zijn. Ze lieten daarom tatoeages zetten van zwaluwen. De zeeman geloofde dat de zwaluwen hem weer thuis bracht als hij zou verdwalen, maar ook dat ze zijn ziel weer naar huis zouden brengen indien hij zou verdrinken.
De zwaluw staat symbool voor hoop, trouw, vrijheid en altijd de wens om veilig naar huis te keren. Daarom mag dit symbool niet op het bouwoffer ontbreken.

De diepste wens van ieder persoon is dat iedereen, die het huis verlaat, ook weer veilig naar dit huis terugkeert.

Ananas:              
Al eeuwenlang is de ananas een symbool van gastvrijheid.
De Europese kolonisten bemerkten dat de inheemse indianen uit de Caraïben de ananas bij de ingang van hun huizen als welkomstteken hingen. Dit gebruik hebben de kolonisten mee naar huis genomen.
Als men er oog voor heeft, komt men vaak een ananas tegen: op de gevels van pakhuizen uit de Gouden Eeuw, op behang in paleizen, in antieke lampen, op een deurmat of op een uithangbord.

Roos:                   
De roos is in het hart van het bouwoffer geplaatst, omdat de roos de mooiste en meest aansprekende symboliek bevat die je een ander kunt schenken. Daarom staat de roos ook op de verwijzer.De bloem staat symbool voor vreugde, geluk, genegenheid en liefde.