Lood, is dat niet giftig?

Al sinds de oudheid geldt lood als een metaal met toverkracht. Loden amuletten werden als bijzonder effectief beschouwd als het ging om bescherming. Tegenwoordig weet men dat bij het smelten van lood gevaarlijke dampen vrijkomen, daarom zijn er nu ook veiligheids- en voorzorgsmaatregelen genomen. Als het bouwoffer klaar is kan het zonder problemen begraven worden. Lood is een natuurlijk element. Wel wordt uit voorzorg aangeraden de handen te wassen indien langdurig het bouwoffer in handen is gehouden. Vanwege het van hand tot hand gaan, wordt een plastic hoesje meegeleverd. Dan is er geen probleem en kan het bouwoffer ook niet beschadigd raken door scherpe voorwerpen.

Als ik een bouwoffer bij de voordeur wil en bij de achterdeur, kan dat dan?

Uiteraard, de samenstelling van het pakket kan op maat gemaakt worden. U kunt dan ook besluiten om twee verwijzers te bevestigen. Alles is mogelijk. Indien gewenst, kan het certificaat ook ingelijst meegeleverd worden. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen.

Bij welke gelegenheden kan ik een bouwoffer schenken?

Dat kan eigenlijk bij iedere feestelijke gelegenheid. Oorspronkelijk is het bouwoffer bedoeld om in te metselen tijdens de bouw van een eigen huis. Maar uiteraard kan het pakket bij een verhuizing, een gezinsuitbreiding, een jubileum of een verjaardag geschonken worden. Er zijn diverse graveerideeën: het adres, de geboortedata van bewoners, het jaartal van het huis (Anno 1911), het jaar wanneer u in het huis bent gekomen, de geboortedatum van een kind. Kortom, alles is mogelijk. Indien u niet precies weet wat u precies op de achterkant gegraveerd wilt hebben, geef ik u heel graag advies.

Het pakket wordt zo verzonden dat het een prachtig en compleet  geschenk wordt om te geven. Het certificaat met de uitleg van de symbolen kan ingelijst worden in een lijst in de stijl van het huis. Het moet een feest worden om het verborgen geschenk te geven, maar ook om te ontvangen.